• Novinky

            • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            •                                                              MATERSKÁ  ŠKOLA 

              Vinohradnícka 32, 900 91 Limbach, www.mslimbach.edupage.org, tel. č.: 033/64 77 254

               

              4/2024

                                                                                  VYHLASUJE

               

                                        ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

              žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2024/2025 sa budú podávať

              od 1. mája 2024 do 31. mája 2024 elektronickou formou.

              Iné spôsoby podania žiadosti:

              • osobne dňa 22. 05. 2024 (streda) v čase: 13,00h – 17,00h,
              • elektronicky    www.mslimbach.edupage.org,
              • písomne poštou, na základe vlastnej žiadosti rodiča, ktorá musí obsahovať údaje na  základe zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní alebo na základe elektronickej prihlášky Materskej školy Limbach od 1. mája 2024 do 31. mája 2024,
              • e-mailom odoslaním naskenovaného tlačiva od 1. mája 2024 do 31. mája 2024,
              • prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom od 1. mája 2024 do 31. mája 2024,

              Elektronickú prihlášku nájdete 1. mája 2024 od 8,00hod. na stránke: www.mslimbach.edupage.org 

              Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej, elektronickej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú zákonný zástupca predloží PODPÍSANÚ OBOMA zákonnými zástupcami!

              A doručia spolu s potvrdením O ZDRAVOTNEJ SPÔSOBILOSTI dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní nie staršie ako tri dni pred podaním žiadosti.

               

              Žiadosť podaná bez tohto potvrdenia nie je kompletná, NEBUDE AKCEPTOVANÁ.

               

              Písomné rozhodnutie o prijatí, o prijatí na adaptačný pobyt, neprijatí dieťaťa do materskej školy k začiatku školského roka dostane rodič do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má predprimárne vzdelávanie dieťaťa začať.

              V Limbachu dňa 28. 02. 2024                                                            Mgr. Irena Číková

                                                                                                                     riaditeľka materskej školy                                

            • DARUJTE 2 % Z DANE PRE OZ Limbašský Strapček

            •  

              Vážení rodičia a priatelia školy, ďakujeme Vám za Vašu podporu pri získavaní 2%.

              Aj v tomto roku sa Občianske združenie Limbašský Strapček uchádza o Vašu priazeň pri poukázaní 2% z dane. Vaše 2% chceme využiť na dva projekty:

              1. „STEM“ finančné prostriedky využijeme na nové programy, aplikácie súviasiace s konceptom STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), prepojením s polytechnickou oblasťou. STEM – budúcnosť vedy a techniky. Rozvíja u detí logické myslenie, komunikatívne schopnosti, priestorovú orientáciu, predstavy. Prepája matematickú, polytechnickú, digitálnu a predčitateľskú/čitateľskú gramotnosť - nepodarilo sa nám to zrealizovať minulý školský rok, nedostatok finančných prostriedkov.

              2. Zabezpečenie gumovej podlahoviny do exteriéru pod preliezky, ktorá je ideálnym povrchom pre bezpečné detské ihriská. Gumové dlažby vytvárajú príjemný vzhľad, majú vynikajúce absorpčné schopnosti, tlmia pád, sú vodopriepustné, pružné a ľahké na údržbu a spĺňajú smernice Európskej únie a na to nadväzujúce normy Slovenskej republiky o bezpečnosti detských ihrísk (STN EN 1177 a STN EN 1176), pre kritickú výšku pádu (HIC) a kritériá nezávadnosti výrobku pri kontakte s pokožkou.

              Príspevok vo forme 2% z dane z príjmu fyzických a právnických osôb nie je príspevok navyše. Práve naopak, v prípade neuplatnenia si svojho práva tieto prostriedky odvedie daňový úrad do štátneho rozpočtu.

              Zamestnanec môže poukázať podiel zaplatenej dane dvomi spôsobmi:

              1. cez vyplnené tlačivo daňového priznania, ak zamestnávateľa nežiada o vykonanie ročného zúčtovania - v lehote na podanie daňového priznania,
              2. samostatným tlačivom Vyhlásenie k 2 %, ktoré predkladá zamestnanec príslušnému správcovi dane (akémukoľvek, najvhodnejšie však miestne príslušnému podľa miesta trvalého pobytu) do 30. apríla po skončení zdaňovacieho obdobia.

              1. Poukázanie podielu zaplatenej dane v daňovom priznaní:

              Fyzická osoba, ktorá podáva daňové priznanie k dani z príjmov, a ktorá chce poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane do výšky 2 % alebo 3 % vybranej neziskovej organizácii, je povinná

              1. vyplniť v daňovom priznaní „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa § 50 zákona“, ktoré sa nachádza v VIII. oddiele daňového priznania typu A a v XII. oddiele daňového priznania typu B (ďalej len „vyhlásenie“); daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023 je fyzická osoba povinná podať v lehote do 2. apríla 2024;

              2. zaplatiť daň vypočítanú v podanom daňovom priznaní, aby nebol vykázaný daňový nedoplatok; za daňový nedoplatok sa v súvislosti s poukázaním podielu zaplatenej dane nepovažuje suma nedoplatku nepresahujúca 5 eur, ako aj nedoplatok evidovaný na dani do 15 dní po uplynutí lehoty na podanie daňového priznania. 

              Za deň platby pri bezhotovostných prevodoch z bankového účtu sa považuje deň, keď bola platba odpísaná z účtu daňovníka.

              Ak daňovník bude vykazovať v 16. deň po uplynutí lehoty na podanie daňového priznania daňový nedoplatok vyšší ako 5 eur, daňový úrad nepoukáže podiel dane vybranému prijímateľovi. Ak teda daňovník podá daňové priznanie v lehote do 2.4.2024, nemôže od 17.4.2024 vykazovať daňový nedoplatok vyšší ako 5 eur.

              Fyzická osoba, ktorá podáva daňové priznanie k dani z príjmov, nemôže poukázať podiel zaplatenej dane prostredníctvom samostatného tlačiva „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa § 50 zákona“. Samostatné tlačivo „vyhlásenia“ použije na poukázanie podielu zaplatenej dane iba tá fyzická osoba, ktorá nepodá daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2023, a ktorej zamestnávateľ vykonal ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023.

              Fyzická osoba môže poukázať v roku 2024 podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 (do výšky 2 % alebo 3 % dane) neziskovej organizácii, ktorú vyberie zo zoznamu prijímateľov spracovaného Notárskou komorou Slovenskej republiky. Podiel do výšky 3 % dane môže poukázať iba tá fyzická osoba, ktorá v roku 2023 vykonávala dobrovoľnícku činnosť podľa zákona č. 406/2011 Z. z. o dobrovoľníctve v znení neskorších predpisov počas najmenej 40 hodín, o čom je povinná predložiť písomné potvrdenie vydané prijímateľom dobrovoľníckej činnosti alebo vysielajúcou organizáciou. Toto písomné potvrdenie tvorí povinnú prílohu daňového priznania.

              Ak daňovník nepoukazuje podiel zo svojej zaplatenej dane, je povinný v daňovom priznaní zaškrtnúť políčko „neuplatňujem postup podľa § 50 zákona“, teda v políčku vyznačí x. V tomto prípade nie je potrebné vyhlásenie podpisovať.

              Daňový úrad ako správca dane je povinný previesť podiel zaplatenej dane z daňového priznania fyzickej osoby za rok 2023 na účet prijímateľa

              • do 30.6.2024, ak bolo daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023 podané do 2.4.2024,
              • do 30.9.2024, ak bolo daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023 podané v predĺženej lehote do 1.7.2024 na základe podaného oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania do 1.7.2024,
              • do 30.12.2024, ak bolo daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023 podané v predĺženej lehote do 30.9.2024 na základe podaného oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania do 30.9.2024.

               

              Pokiaľ má právnická osoba hospodársky rok odlišný od kalendárneho roka, podáva daňové priznanie a poukazuje 2% v termíne na podanie daňového priznania.

              Údaje potrebné na poukázanie 2%:

              IČO: 308 65 204

              Občianske združenie Limbašský Strapček

              Vinohradnícka 32, 900 91 Limbach

              Ďakujeme za Váš čas a podporu!